Historie

Bakkerij Eigenzinnig is een ambachtelijke bakkerij, waar het brood en banket nog altijd zelf gemaakt wordt. In de loop der jaren is het assortiment flinkuitgebreid en wij spelen graag in op de specifieke wensen van onze klant.

Bakkerij Eigenzinnig, voorheen Bakkerij Ammann, wordt in december 1922 opgericht door leo Ammann en zijn vrouw Regien. De bakkerij en winkel zijn dan gevestigd aan de Molenbochtstraat 48 in Tilburg. In 1957 wordt het bedrijf voortgezet door Victor, de jongste van hun zes kinderen, die al vanaf zijn 14e jaar in de bakkerij meewerkt. De winkel verhuist naar nummer 46 en een nieuwe generatie met moderne ideeën zet de zaak voort.

25 Jaar later, op 25 okober 1982 geven Victor en Truus Ammann het stokje door aan hun oudste zoon Lion en zijn vrouw Anita. Zij zijn vandaag de dag nog steeds enthousiast en fulltime met de zaak bezig. In 2022 hopen zij samen met hun klanten en het team van Eigenzinnig het 100-jarig jubileum te kunnen vieren!

Leukste Bakker & Lekkerste appelflap

In maart 2013 is Bakkerij Eigenzinnig verkozen tot de leukste bakkerij van Tilburg met het hoogste waarderingscijfer. Gelijktijdig behaalde het ook de 5e plaats in de wedstrijd van heel Noord-Brabant.

In 2014 is een wedstrijd georganiseerd door de Genietgroep om de beste appelflap van Tilburg te vinden. Deze wedstrijd werd van te voren niet aangekondigd en de appelflappen werden door een mystery shopper bij alle verkooppunten van Appelflappen in Tilburg gehaald. Van alle geteste appelflappen is de die van Bakkerij Eigenzinnig uitgekozen tot de lekkerste van heel Tilburg! Met een heerlijke vulling en een krokante korst had de jury de appelflap tot de lekkerste verklaard. Bakkerij Eigenzinnig is hier erg trots op!

 

Leo-Ammann

Leo Ammann

Winkel-Leo2

Winkel Leo Ammann

Victor-Ammann

Victor Ammann

 

Winkel-Victor

Winkel Victor Ammann

Foto-Anita-Lion

Lion & Anita Ammann


Winkel Lion & Anita Ammann